A fogászat területén a hagyományos fizikális vizsgálati módszerek mellett a röntgenfelvételek fontossága és hasznossága olyan kérdés, amelyben senki sem kételkedik. A megfelelő diagnosztikához szükséges legkorszerűbb készülékeknek köszönhetően garantálható a gyors és pontos diagnózis felállítása.
Rendelőnkben panorámaröntgen, 3D CB/CT felvétel és intraorális röntgenfelvétel készítésének segítségével tárjuk fel a fogászati problémákat a fogak egészségének megőrzése, illetve helyreállítása érdekében.
Az orvosi javaslatok és a páciens lehetőségeinek átbeszélése után készítjük el a személyre szabott kezelési tervet.

Góckutatás

A fenti diagnosztikai készülékeknek kiemelt szerepe van a gócvizsgálat során is. A gócok általában tünetmentes gyulladások, viszont területükről baktériumok, toxinok kerülnek a vér- és nyirokkeringés útján a szervezet egyéb, védekezésre kevésbé képes területeire.

Gócbetegségre utalhatnak az ismeretlen eredetű ízületi fájdalmak, foltos hajhullás, bőrön jelentkező kiütések, psoriasis, ekcéma, a szem gyulladásai, allergiás tünetek, más szervek, szervrendszerek hosszú ideje tartó, ismeretlen eredetű megbetegedései.

Fogászati gócként szerepelhet: elhalt fogak, fogágybetegségben szenvedő fogak, áttörésben visszamaradt fogak, visszamaradt foggyökerek, fogeredetű cysták. Sok más orvosi beavatkozáshoz, tervezett műtétekhez is (pl. protézis műtétek, szív és érrendszeri műtétek – műbillentyű beültetése, pacemaker beültetése) fogorvosi góckutatás válhat szükségessé.

Diagnosztika, góckutatás