Otthoni fogfehérítés

A fogfehérítés már otthonában is biztonsággal elvégezhető, és látványos hatás érhető el. A kezelést megelőzően biztosítunk egy díjtalan fogorvosi konzultációt, amely során hasznos információkkal látjuk el a megfelelő eredmény elérése érdekében. Hasonlóképpen a rendelői fogfehérítő eljáráshoz, az otthoni fogfehérítés előtt is javasolt egy teljeskörű fogkőeltávolítás, melynek segítségével sokkal látványosabb hatás érhető el.

Rendelőnkben a világszerte elismert és széleskörűen alkalmazott Opalescence fehérítő rendszert használjuk. Alkalmazása biztonságos, ugyanakkor látványos eredményt nyújt a páciensek számára.

A fehérítés megkezdése előtt lenyomatot veszünk a fogakról, ennek alapján pedig a fogtechnikai labor egy műanyag fehérítő sablont készít. Ezt a sínt tudja a páciens megtölteni a fehérítő géllel, amely a fogakra helyezve kifejti a kívánt hatást. Előnye, hogy otthon, a hétköznapi teendők elvégzése közben vagy akár éjszakára felhelyezve, kényelmesen használható.

A felhelyezést követően néhány óra elteltével már észlelhető a fehérítő hatás.

A fehérítő csomag 4 adag gélt tartalmaz, így az eljárást a következő napokban a páciens megismételheti a kívánt eredmény eléréséig.

Fogfehérítés otthon
Fogfehérítő gél

A kezelés során készített fehérítő sín egy későbbi fogfehérítés alkalmával újra felhasználható, így akkor már csak a felhasználni kívánt fehérítő anyagot szükséges megvásárolni.

Annak érdekében, hogy a fehérítés által elért eredmény tartós maradhasson, a kezelést követően 10 napig ajánlott betartani az úgynevezett „fehér diétát”:

A fogszín megtartása érdekében kerüljük a színezett ételek, italok fogyasztását (tea, kávé, szénsavas üdítőitalok, paprikás és paradicsomos ételek). Ezen időszak alatt javasolt elkerülni a savas italokat, gyümölcsöket és a színezett fogkrémet, szájöblítő oldatok használatát is.

Bejelentkezés fogfehérítésre

Belső fogfehérítés

Gyökérkezelést követően a fogak idővel elveszítik eredeti színüket, elszürkülnek, adott esetben sárgás-barnás elszíneződés jön létre. Ez a változás részben abból adódik, hogy a fogak elveszítik vitalitásukat, megszűnik a vérellátásuk, másrészt a gyökértöméshez használt anyagok színező hatással bírnak.

Ez a változás a mosolyzónába eső fogainkon mindenki számára észrevehető. Az esetek nagy részében a hagyományos (külső) fogfehérítő eljárások itt már hatástalanok. A megoldást a belső fogfehérítő gél alkalmazása jelentheti. A kezelés során a fog belső felszínén kialakított kis nyíláson keresztül juttatjuk be a fehérítő gélt, majd azt ideiglenes tömőanyaggal zárjuk le. A folyamatot pár napos eltéréssel többször megismételjük, cserélve a fehérítő gélt, amíg el nem érjük a kívánt eredményt, fogszínt. Ezt követően a fogat végleges fedőtöméssel zárjuk.

Egyes esetekben, ha évek óta fennálló, nagyon erős elszíneződéssel van dolgunk, előfordulhat, hogy a belső fogfehérítés sem nyújt kielégítő eredményt. Ekkor további beavatkozások, esetlegesen héjak, koronák elkészítése válhat szükségessé.