Fogbeültetés árak

Milyen költségekkel kell számolnia az egy fogat érintő implantáció során?

Szinte sehol nem találni korrekt tájékoztatást az implantáció és az azt követő kiadások teljes összegéről. Gyakran megtévesztőek a hirdetések, ahol csak annyi szerepel, hogy fogimplantátum már 120.000 Ft-tól.  Igen, de magával a beültetéssel még csak a folyamat felénél tartunk ideális esetben, ezzel a páciens még se enni, se mosolyogni nem tud.  Az alábbiakban részletesen leírjuk egy példán keresztül, milyen költségekkel kell számolnia egy fogat érintő implantáció során. Így Ön is tisztában lesz vele, mi történik a fogimplantátum behelyezése után, vagy milyen kezelések előzik meg azt.

Az implantátum / fogbeültetés árak sok tényező függvénye, nézzük lépésről- lépésre:

  1. Milyen implantátum típust választ? Rendelőnkben kizárólag nemzetközileg elismert, magas minőségű implantátum rendszereket használunk, de ezek is eltérő áron kerülnek forgalomba. (129.000-220.000 Ft)
  2. További költséget jelent, ha az adott területen a páciens nem rendelkezik megfelelő csontmennyiséggel így azt pótolnunk kell. A csontpótlás pontos összege nagyban függ a felhasznált anyag mennyiségétől és az eljárás bonyolultságától, ezért ezt a személyre szabott árajánlat tartalmazza.
  3. Az implantátum behelyezését gyógyulási idő követi, a csontba behelyezett implantátum a gyógyulási idő letelte után „felszabadításra kerül”. Ekkor egy külön időpont alkalmával, helyi érzéstelenítést alkalmazva megnyitjuk az implantátumok fölötti ínyrészt és egy kis gyógyulási csavart helyezünk az implantátum tetejébe, amely segít nekünk kialakítani a megfelelő ínyformát a későbbi fogkoronánkhoz. Ez az ínyformázás sokszor a gyártó által előre gyártott sablon csavarokkal történik, néha pedig speciálisan, az adott szituációhoz módosított egyéni ínyformázást használunk a még tökéletesebb végeredmény elérése érdekében. (23.500-29.000 Ft)
  4. A következő időpont alkalmával lenyomatot veszünk a fogpótlás elkészítéséhez. A fogtechnikára megrendeljük az adott típushoz csatlakozó felépítmény részt a gyártótól, amely a csontban lévő implantátumhoz csatlakozik és a későbbi koronánk magját képezi. Felépítmények ára: 85.000 Ft-tól
  5. A fogtechnikán elkészítik a fogpótlásunk vázát, amelyet összeragasztanak az adott felépítménnyel, ezt egy újabb ülés alkalmával szájba helyezzük és ellenőrizzük megfelelően illeszkedik-e. Választunk egy fogszínt a környező fogakat figyelembe véve.
  6. A befejező fázis következik, egy csavarmenet segítségével a helyére illesztjük és rögzítjük a tökéletesen élethű koronát. Implantátumra rögzített cirkónium korona: 98.000 Ft

Kattintson ide a bejelentkezéshez!

Tovább fogászati szolgáltatásokért nézze meg ezt a linket!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük